Pages in Hüppe+Partner

../images/architecture/2005/hegel/thumbs/01.jpg
Hegelallee ..
../images/architecture/2004/cad/thumbs/04.jpg
Renders usi..
../images/architecture/2004/seidel/thumbs/01.jpg
Residential..
../images/architecture/2003/l-geb/thumbs/01.jpg
Johann-Leps..
../images/architecture/2002/student/thumbs/01.jpg
Student Ap.
../images/architecture/2002/guk8/thumbs/01.jpg
Garde Ulane..
../images/architecture/2001/muehlenhof/thumbs/01.jpg
Muehlenhof ..
../images/architecture/1999/karuschen/thumbs/02.jpg
Karuschenwe..
../images/architecture/1999/innovata/thumbs/01.jpg
Innovata Of..
../images/architecture/1997/kirsch/thumbs/01.jpg
Kirschallee..
../images/architecture/1997/treuhand/thumbs/01.jpg
Accountant'..
../images/architecture/1997/guk2/thumbs/01.jpg
G.U.K. 2-5

Theaterwall Renovation

Another old building. The ground floor was occupied by a restaurant and upstairs were large student appartements covering one whole level each.
First we designed and rebuild the restaurant on the ground floor and a couple of years later the appartments where rebuild.
I did the design and documentation for this project.

Content:

Front view

Floor Plans

Elevations

Front view

The heritage listed house front facade of the building.
Biggest challenge of this project was the fact that the building was located on one of the busiest streets in Oldenburg and it had no space for storing building materials. Finally there was a bus stop right in front of the building.
After the restaurant was finished we had to wait for some unrelated council construction work to happen. That enabled the builders to access the back of the building.

image

Floor Plans

We didn't design the interior of the restaurant itself, just the bathrooms and the raw walls.

The top floors were originally one apartment per floor. I designed 9 new 1-2 bedroom appartments into the existing shape of the building. Having the stairs located on the side didn't make the task easier.

1-100 council drawing of floor plans (800kb pdf)

image

Elevations

The front and side elevation of the house were protected so we didn't change anything at all. The back wall wasn't visible from anywhere so it's kept fairly simple and functional only. We added balconies there for the apartments where possible.

1-100 council drawing elevation (1.7MB pdf)

image
Top of page